Klaus Iohannis se va întâlni cu Donald Trump pe 20 august

Administraţia Prezidenţială a transmis, marţi, că vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă din Washington are loc la iniţiativa preşedintelui SUA, Donald Trump. În perioada 19-20 august Iohannis va face o vizită la Washington D.C. Întrevederea celor 2 șefi de stat va avea loc  pe 20 august  la Casa Albă, conform unui comunicat mediafax.

“Preşedintele Donald Trump îl va primi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, pe 20 august 2019. Cei doi lideri vor discuta despre cele mai bune modalităţi de abordare a multor provocări de securitate comune cu care se confruntă Statele Unite şi România, precum şi despre modalităţi de avansare a parteneriatelor comerciale şi energetice corecte şi reciproce”, a anunțat Preşedinţia SUA, ieri într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

“Vizita va avea loc în contextul în care românii marchează 30 de ani de la căderea comunismului şi la 15 ani de când România a devenit membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. Preşedintele SUA aşteaptă să celebreze aceste aniversări importante cu preşedintele Iohannis”, precizează Casa Albă.

În cadrul întălnirii lor, vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic şi dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, atât în plan secundar cât și economic. De asemenea, cei doi oficiali vor vorbi despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Klaus Iohannis va susține în continuare poziția țării noastre ca un partener strategic solid și aliat responsabil si de încrederea al Statelor Unite ale Americii. Una dintre prioritățile politicii externe a României  este consolidarea relaţiei transatlantice şi a securităţii spaţiului euroatlantic.