23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Klaus Iohannis i-a chemat la Cotroceni pe Florin Cîțu, Dan Barna și Cristian Ghinea

Foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis are programată  miercuri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru  în care vor fi prezenți premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunţat Administraţia Prezidenţială, potrivit digi24.ro.

Ședinţa de lucru pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se va desfășura de la ora 15:30.

Anterior, președintele a spus că prin PNRR, care pune la dispoziția României peste 30 de miliarde de euro, Guvernul poate „repara ce s-a stricat prin criza economică cauzată de pandemie”, pentru a face sistemele publice, economia României mai performante, mai „reziliente”.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este în elaborare, fiind în acest moment la stagiul de draft, a declarat, ieri, prim-ministrul Florin Cîţu. Totodată, el a mai spus că, în actuala formă, pentru Educaţie se vor aloca fonduri reprezentând 9% din bugetul PNRR, iar pentru Sănătate aproape 3 miliarde de euro.

„Avem un stadiu al PNRR, este un draft. M-am uitat pe el ieri, am văzut alocările de bugete, vom discuta şi cu domnul preşedinte. Vă pot spune că pentru Educaţie sunt alocaţi 9% din bugetul PNRR, pentru Sănătate aproape 3 miliarde de euro, ne mai uităm şi la celelalte. Şi distribuţia de gaze este introdusă. Este o discuţie de alocare de bugete şi, după aceea, vom discuta şi despre proiecte”, a afirmat Cîţu.

Lasă un răspuns