Klaus Iohannis, discuții cu Emmanuel Macron. Vezi detalii

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Emmanuel Macron la Consiliul European de la Bruxelles. Foto: hotnews.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Consiliul European de la Bruxelles cu omologul său francez, Emmanuel Macron. Iohannis i-a mulțumit președintelui Franței pentru implicarea acestuia în procedura de desemnare a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european, scrie hotnews.ro.

,,Cu președintele Macron am avut o discuție foarte bună. În primul rând, am ținut să-i mulțumesc pentru implicarea deosebită și de succes în procedura de desemnare și alegere a procurorului european, doamna Kovesi. Și am discutat și despre formarea Comisiei Europene”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a mai spus că desemnarea Laurei Codruța Kovesi la șefia nou înființatului parchet european este foarte importantă pentru țara noastră. ,,Este o reușită care este evident și pentru doamna Kovesi semnificativă, dar este și pentru România semnificativă. Un procuror din România este șef peste noua instituție europeană. Deci acum avem o persoană care conduce o instituție europeană”, a mai precizat Klaus Iohannis.