5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Klaus Iohannis, despre al 9-lea pachet de sancţiuni pregătit de UE împotriva Rusiei: Este nevoie de măsuri mai ferme din partea noastră

Foto: presidency.ro

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a afirmatla Vilnius, atunci cand a fost întrebat dacă atacurile recente cu rachete ale Rusiei la Kiev ar trebui să grăbească un nou pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse din partea UE, că „este nevoie de măsuri mai ferme din partea noastră”, iar astfel de abordări sunt, acxum,  în lucru.

„În ce priveşte pachetul de sancţiuni, noi doi am discutat-o astăzi (cu preşedintele Lituaniei – n.r). Este nevoie de măsuri mai ferme din partea noastră şi se lucrează la astfel de abordări, însă în momentul acesta când vorbim nu suntem în măsură să detaliem în ce ar consta acestea. Când vom avea o claritate cu privire la un nou pachet de sancţiuni informaţiile vor fi făcute publice”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună susţinută joi la Vilnius, cu preşedintele Lituaniei Gitanas Nausėda, potrivit unui comunicat News.ro.

Trebuie mintit faptul că, preşedintele Klaus Iohannis efectuează, joi, o vizită oficială în Lituania, unde are stabilite întrevederi cu preşedintele Gitanas Nausėda şi preşedintele Parlamentului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat, în timpul unei vizite efectuate joi în Finlanda, că UE are în lucru al 9-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, relatează Reuters.

Print Friendly, PDF & Email