Klaus Iohannis cheamă partidele parlamentare la consultări pentru nominalizarea unui premier

Foto: digi24.ro

Preşedintele Klaus Iohannis are astăzi consultări cu partidele parlamentare în vederea nominalizării unui premier, după ce Guvernul Orban a fost demis, potrivit news.ro.

Au fost invitați reprezentanţii PNL, care urmează să îl propună tot pe Ludovic Orban. Imediat după PNL, Iohannis se va întâlni cu reprezentanţii PSD, care, împreună cu Pro România, îl propun pe Remus Pricopie pentru funcţia de premier. Preşedintele ar putea face în această seară anunţul privind numele prim-ministrului desemnat.

Administraţiea Prezidenţială a anunțat că președintele Klaus Iohannis se întâlneşte pentru consultări cu reprezentanţii PNL de la ora 12:00. De altfel, de la ora 12:45, Klaus Iohannis se întâlneşte cu reprezentanţii PSD.

Mai mult, de la 13:30, sunt aşteptaţi la consultări reprezentanţii USR. Liderul Dan Barna a precizat că USR îşi doreşte alegeri anticipate şi nu va vota învestirea unui nou guvern.

De la ora 14:15, sunt programaţi la consultări reprezentanţii UDMR, care, deşi au votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, au anunţat că nu doresc să formeze o nouă majoritate. Partidul Mişcarea Populară va merge la consultările de la Cotroceni la ora 15:00.  De la 15:45 se vor afla la discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis reprezentanţii ALDE.

Guvernul Orban a fost demis ieri ca urmare a adoptării moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, cu 261 de voturi ”pentru”.