24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Klaus Iohannis analizează cererea de revocare a lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției

Foto: presidency.ro

Administrația prezidențială a informat, joi, că președintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion și  în acest moment o analizează.

“Președintele a primit cererea de revocare și o analizează”, arată mesajul Administrației Prezidențiale.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seară, demiterea ministrului Justiției. Lucian Bode va fi ministrul interimar al Justiției.

“Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui Românieicererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion”, a declarat Florin Cîţu miercuri seară, la scurt timp după  ce ședința de guvern care trebuie să aibe loc a fost amânată, potrivit unui comunicat Digi24.

De fapt, Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că “șantajează poporul român” prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.

“Nu voi accepta în Guvernul Romîniei miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care (…) nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată.”

Ședința de guvern începută de miercuri, la ora 11:00, a fost întreruptă după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare, printre care ultimul, cel de la Ministerul Justiției.