Klaus Iohannis a vorbit despre relația cu SUA! Vezi ultimele declarații ale președintelui

Relațiile cu SUA și parteneriatul strategic pe care România îl are cu americanii au fost două dintre temele abordate de președintele Klaus Iohannis în discursul ținut de acesta la reuniunea cu ambasadorii care a avut loc la Palatul Cotroceni. ”Parteneriatul strategic cu SUA, un pilon esențial al politicii externe, a devenit mai robust și a dobândit și mai multă substanță și durablitate. Anvergura relațiilor noastre a ajuns la un punct maxim după cele două vizite ale mele la Casa Albă”, a spus președintele României.

Klaus Iohannis a ținut să precizeze că la vizita din 20 august a avut ”o discuție excelentă și consistentă cu președintele Trump”, vizita marcând decisiv aprofundarea parteneriatului strategic. Președintele României a mai spus că a discutat cu Donald Trump despre asigurarea unei prezențe militare consistente a SUA în țara noastră, în actualul context internațional complex.

Șeful statului a precizat că rămân prioritare consolidarea rolului României în Uniunea Europeană și extinderea parteneriarului strategic cu SUA, iar aderarea la Spațiul Schengen și intrarea în zona euro, atunci când vor fi întrunite condițiile, sunt în continuare obiectivele de politică externă.