23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care Monitorul Oficial e disponibil în format electronic „în mod gratuit, liber și permanent”

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Monitorul Oficial în format electronic, Partea I și a II-a va fi  de acum, disponibil în mod gratuit, liber, permanent și accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare. Astăzi, președintele Klaus Iohannis a promulgat  legea care prevede aceste modificări, potrivit unui comunicat Agerpres.

Actul normativ are în vedere modificarea art. 18 din Legea pentru organizarea Monitorului Oficial al României, în sensul instituirii gratuităţii accesului la formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I şi Partea a II-a.

Monitorul Oficial este editat atât în format tipărit, cât și în format electronic. Formatul tipărit va fi pus în continuare, contra cost, la dispoziția utilizatorilor.

„Formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I şi a II-a, este disponibil în mod gratuit şi liber, permanent. Formatul electronic gratuit şi liber este de tip document portabil, fără filigran sau inscripţii suplimentare formatului tipărit; acesta devine accesibil tuturor utilizatorilor în aceeaşi zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire şi imprimare”, se arată în textul legii promulgate de Iohannis.