5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Joe Biden vrea să comemoreze la 6 ianuarie asaltul de la Capitoliu

Preşedintele american Joe Biden intenţionează să comemoreze atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Congresului american printr-o ceremonie prevăzută la Casa Albă, potrivit programului publicat luni de biroul său, relatează Reuters, preluat de news.ro.

Evenimentul, prevăzut pentru vineri, va fi un moment rar în care Joe Biden va aborda subiectul asaltului de la Capitoliu, comis de susţinători ai fostului preşedinte republican Donald Trump, un atac ce s-a soldat cu cinci morţi şi cu o bulversare a tradiţiilor democratice americane.

În urmă cu un an, Joe Biden l-a acuzat pe predecesorul său că reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei americane, însă rareori menţionează acest lucru în public şi se concentrează pe atenuarea tensiunilor interne.

Joe Biden, care va intra în curând în al treilea an din mandatul său de preşedinte, a declarat că intenţionează să candideze pentru un nou mandat de patru ani, deşi nu şi-a anunţat încă oficial candidatura.

La rândul său, Donald Trump nu şi-a acceptat niciodată înfrângerea în alegerile prezidenţiale din 2020 şi a anunţat în noiembrie anul trecut că va încerca să obţină nominalizarea partidului său pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

Programul lui Biden indică faptul că ceremonia de vineri va avea loc în Sala de Est a Casei Albe, dar nu au fost furnizate alte detalii.

Print Friendly, PDF & Email