13 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Joe Biden va participa la summit-ul formatului București, găzduit de Klaus Iohannis pe

Foto: Profimedia Images

A fost anunțat că președintele american, Joe Biden, va participa online la summitul Bucharest9. Președintele Klaus Iohannis, gazda evenimentului, a confirmat informația pe pagina sa de Twitter, potrivit unui comunicat digi24.ro. 

Mai exact, președintele SUA va avea o intervenție prin intermediul  unei videoconferințe la summitul formatului București ce este organizat în această după-amiază. El se va desfășura în Capitală cu prezența președintelui Poloniei, Andrzej Duda. Agenda vizează pregătirea summitului NATO de la Bruxelles din 14 iunie.

„Sunt bucuros să îl avem invitat pe președintele Joe Biden la Summitul București 9 pe care îl găzduiesc astăzi la București. Împreună cu președintele Andrzej Duda îi urăm bun venit și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în pregătirea summitului NATO”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Acest evenimentul este organizat la iniţiativa preşedintelui Iohannis şi se va desfăşura cu prezenţa la Bucureşti a preşedintelui polonez, aflat în vizită oficială în România, şi cu participarea prin videoconferinţă a celorlalţi şefi de state din Formatul Bucureşti, precum şi a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg.

În legătură cu acest eveniment, Administraţia Prezidenţială a transmis că agenda reuniunii la nivel înalt vizează pregătirea Summitului NATO de la Bruxelles, din 14 iunie, cu accent special pe consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe procesul de reflecţie NATO 2030.

Reuniunea va avea loc inclusiv în contextul recentelor evoluţii îngrijorătoare de securitate din regiunea Mării Negre.