Japonia impresionează din nou! Vezi cum arată cel mai confortabil tren

Foto: news.ro

Japonia continuă să producă noi modele uimitoare de trenuri de mare viteză. Un bun exemplu este trenul pentru navetă Laview al operatorului Seibu Railway, proiectat să ofere pasagerilor senzaţia că se află într-o cameră de zi.

Japonia se află la o distanţă uimitoare când vine vorba despre trenurile de mare viteză, iar cel mai nou tren nu este o excepţie. Proiectat de arhitectul Kazuyo Sejima, deţinător al unui premiu Pritzker, seria Seibu 001, cunoscută sub numele “Laview,” este o creaţie incredibilă.

”Acest tren traversează oraşul către munţii Chichibu şi am crezut că ar fi plăcut să poată răspunde şi integra în mediul înconjurător. De asemenea, am dorit să creez un tren care să dea senzaţia că este o cameră de zi în care pasagerii se pot relaxa, iar aceştia să se simtă atraşi să călătorească cu el”, a spus Sejima.

Potrivit news.ro, Laview are 8 vagoane şi 422 de locuri. Acesta a fost bine gândit pentru a permite navetiştilor să se simtă confortabil în timp ce trenul circulă cu viteze de până la 120 de kilometri pe oră.

Vopseaua argintie utilizată pentru exteriorul trenului a fost produsă special pentru Seibu Railway. Operatorul feroviar vrea ca toate trenurile care circulă pe ruta dintre Ikebukuro, la nord-vest de Tokyo, şi Seibu Chichibu să fie înlocuite cu trenuri Laview,  până la sfârşitul acestui an.