12 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

J.K. Rowling, autoarea seriei “Harry Potter”, a publicat o carte de Crăciun pentru copii

Foto: News.ro

 

Scriitoarea britanică J. K. Rowling, celebră pentru seria aventurilor lui Harry Potter, vândute în jumătate de miliard de exemplare în lume, a publicat o nouă carte pentru copii, “The Christmas Pig”, inspirată de fiul ei.

Ideea acestei cărţi a venit pentru prima dată de la porcul din pluş pe care i l-a oferit fiului ei David pe când era bebeluş şi care a devenit jucăria preferată a copilului. Pentru a evita o criză de plâns în cazul în care pluşul preferat s-ar pierde, J.K. Rowling a mai cumpărat unul identic, pe care fiul ei l-a găsit într-o zi.

“Într-o zi, m-am gândit la asta, la ceea ce înseamnă să fii înlocuit, dublura – cel care nu e alesul. Şi mi-am dat seama că am în sfârşit povestea mea de Crăciun”, a povestit romanciera în vârstă de 55 de ani pentru The Sunday Times.

Publicată la Hachette Children’s Group în versiunea originală cu titlul “The Christmas Pig”, cartea a fost lansată deja în mai mult de 20 de limbi.

Ca şi cele şapte volume ale ucenicului vrăjitor Harry Potter, apărute între 1997 şi 2007, acest nou volum pentru tineri vorbeşte despre “lumea ascunsă” şi despre “magie”, dar sunt “total diferite”, a explicat J.K. Rowling.

Tot pentru publicația  The Sunday Times, scriitoarea a  mai povestit şi că dacă a început să scrie de la vârsta de 6 ani, a început să scrie o carte pentru copii (“Harry Potter and the Philosopher’s Stone”) abia la vârsta de 25 de ani.

“Ideea de a scrie pentru copii nu mi-a venit niciodată înainte, nu pentru că mă gândeam că este mai puţin important decât să scriu pentru adolescenţi, eram o cititoare înfocată şi încă mai număr câteva cărţi pentru copii printre preferatele mele – ci pentru că în copilăria mea nu am fost prea fericită”, a explicat ea.

Print Friendly, PDF & Email