Italia pregăteşte o nouă taxă destinată companiilor digitale

Foto: news.ro

Italia pregăteşte o nouă taxă pentru companiile din sectorul digital, care va fi inclusă în bugetul anului 2020. Potrivit news.ro, Guvernul este în căutarea unor noi venituri care să îi permită renunţarea la majorarea planificată a taxei pe vânzări.

Taxa va obliga giganţii din sectorul digital să plătească o taxă de 3% pentru tranzacţiile pe internet. Schema ar urma să genereze venituri anuale de circa 600 de milioane de euro şi va fi aplicată companiilor cu venituri globale în valoare de cel puţin 750 de milioane de euro şi servicii digitale de peste 5,5 milioane de euro în Italia.

Acest plan corespunde propunerilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), care săptămâna trecută a cerut guvernelor să refacă regulile de taxare a companiilor multinaţionale.

Roma caută resurse pentru a evita majorarea taxei pe vânzări în valoare de circa 23 de miliarde de euro, care ar trebui să intre în vigoare în ianuarei 2020, care ar putea afecta cererea internă, deja scăzută.

Italia şi alte state ale Uniunii Europene se plâng de mult timp de modul în care Facebook, Google şi alţi giganţi ai internetului obţin profituri uriaşe în ţăriile lor, dar plătesc taxe de cel mult câteva milioane de euro pe an.