Italia include studierea schimbărilor climatice în programa şcolară

Foto: blacknews.ro

Italia va deveni prima ţară din lume care va integra tematica schimbărilor climatice în programa ştiinţifică predată în şcolile publice, potrivit Agerpres.

Măsura va intra în vigoare începând de anul viitor. Mai mult, acest subiect va fi studiat timp de o oră pe săptămână în şcolile italiene. Proiectul urmăreşte să creeze o generaţie de elevi familiarizaţi cu riscurile și cauzele asociate schimbărilor climatice.

Astfel, materiile tradiţionale, precum geografia şi fizica, vor fi studiate într-un mod care va sublinia importanţa dezvoltării durabile, începând cu anul şcolar 2020-2021.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a grupurilor de lobby pentru mediu, Italia este una dintre ţările europene care prezintă cea mai mare probabilitate de a fi afectată de schimbările climatice.

Consecințele se vor axa pe sectorul său agricol, gheţarii din nordul ţării, care se vor topi şi vor provoca inundaţii şi alunecări de teren, dar şi pentru oraşe precum Veneţia, care vor fi avea de suferit de pe urma inundaţiilor mai severe şi mai frecvente.