26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Istvan Kovacs, înaintea finalei Conference League: Mă motivează atmosfera meciurilor mari

Foto: news.ro

Site-ul UEFA i-a dedicat un articol special arbitrului Istvan Kovacs, aflat în faţa primei sale finale de cupă europeană, UEFA Conference League, Roma – Feyenoord, astăzi, de la ora 22:00, potrivit news.ro.

„Sunt foarte fericit, mă simt onorat pentru încrederea pe care UEFA mi-a acordat-o. Şi, în acelaşi timp, privilegiat să fiu arbitrul primei finale UEFA Conference League din istorie”, a declarat Istvan Kovacs, potrivit frf.ro.

La finala Conference League, Kovacs va face echipă cu asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. „Lucrăm împreună deja de câţiva ani, ne cunoaştem foarte bine şi ştim deja ce simţim şi gândim fără să ne spunem. Sunt mândru de echipa mea în care fiecare are încredere maximă în ceilalţi”.

Istvan Kovacs a povestit pentru site-ul UEFA parcursul său, inclusiv un episod din timpul EURO ’96. Uitându-se la meciuri alături de tatăl său, tânărul Kovacs anticipa deciziile arbitrului din teren. „Tatăl meu m-a întrebat: «Cum de ştii lucrurile astea? ». Pur şi simplu le văd! Apoi mi-a spus: «Când împlineşti 15 ani, vei putea începe cursurile de arbitraj, aşa că trebuie să mergi pe această cale!»”.

Acesta îl consideră pe Sandor Puhl o inspiraţie pentru cariera sa. „A fost unul dintre cei mai buni arbitri din lume, a condus o finală de Mondial [în 1994] şi o finală de Liga Campionilor [în 1997]. Datorită lui am devenit arbitru”.

La 19 ani, Kovacs arbitra în Liga 3, la 22 de ani a fost promovat în prima ligă, primind, în 2007, delegare la Supercupa României dintre Dinamo şi Rapid. „Chiar dacă pe teren se aflau jucători mai vârstă ca mine, acest lucru nu m-a deranjat, am vrut doar să am o prestaţie bună”.

Print Friendly, PDF & Email