3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Israelul va face schimb de 700.000 de doze de vaccin Pfizer cu Coreea de Sud

Foto: Profimedia Images

Israelul a anunţat că va face schimb de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 BioNTech/Pfizer cu Coreea de Sud, potrivit digi24.ro.

Premierul israelian Naftali Bennett a ordonat accelerarea campaniei de vaccinare în ultimele săptămâni, scoţând în evidenţă termenul de valabilitate limitat al dozelor de vaccin din Israel, până la sfârşitul lui iulie.

Israelul va trimite imediat cele 700.000 de doze în Coreea de Sud, a anunţat guvernul israelian în timpul nopţii de luni spre marţi. La rândul său, Coreea de Sud va trimite Israelului acelaşi număr de doze de vaccin dintr-un transport din septembrie-octombrie.

În Israel, în pofida ratei de vaccinare ridicate, numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni.

Majoritatea noilor contaminări sunt legate de varianta Delta, care a fost detectată prima dată în India. Mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

De asemenea, numărul de persoane cu formă gravă de COVID-19 a crescut uşor la 35, însă nu s-au înregistrat decese cauzate de noul tip de coronavirus în ultimele două săptămâni.

Israelul este considerată o ţară model în ceea ce priveşte combaterea pandemiei, datorită campaniei sale de vaccinare de succes. Dintr-o populaţie de circa 9,3 milioane, 5,7 milioane au primit deja o primă doză, iar 5,2 milioane au fost vaccinate complet, ceea ce reprezintă 56% din populaţie.