29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Israelul a anunțat când ar putea începe vaccinarea copiilor de peste 12 ani

Foto: GettyImages

Copiii, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, din Israel ar putea primi vaccinul anti-Covid începând cu luna mai. Declarația făcută de oficiali din domeniul sănătăţii vine după ce laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor împotriva COVID-19 este 100% eficient pentru segmentul de vârstă 12 – 15 ani, potrivit digi24.ro.

Vaccinul Pfizer/BioNTech, bazat pe tehnologia inovatoare ARN messenger, a fost primul vaccin anti-COVID19 aprobat în Occident la sfârşitul anului 2020. Utilizarea sa a fost aprobată în Israel şi în alte ţări pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. 

Miercuri, cele două laboratoare au adăugat că studiile clinice efectuate pe 2.260 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în Statele Unite au “demonstrat o eficacitate de 100% şi un răspuns robust de anticorpi”, în speranţa de a demara vaccinările la acest grup de vârstă înainte de începerea următorului an şcolar.

Copiii sunt mai puţin expuşi la forme grave ale bolii şi cei mai tineri (sub 10 ani) transmit boala într-o măsură mai mică. Prin urmare, vaccinarea lor nu a fost o prioritate până acum.

Israelul a înregistrat 6.214 de decese asociate COVID-19 dintr-un total de 833.281 de îmbolnăviri.

Print Friendly, PDF & Email