23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ionuţ Sorin Banciu, numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului

Echipa de conducere a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a fost completată cu un nou secretar de stat, în persoana lui Ionuţ Sorin Banciu, specializat în domeniul silviculturii, potrivit Agerpres.

Născut la Zărneşti, în judeţul Braşov, Banciu a urmat de cursurile Facultăţii de Silvicultură din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, pe care a absolvit-o în anul 2003. În anul 2011 a finalizat un program de Master în Managementul Ecosistemelor forestiere în cadrul Universităţii Transilvania.

Noul secretar de stat a lucrat, de-a lungul carierei, în mai multe domenii conexe silviculturii, ocupând diferite funcţii în cadrul Ocolului Silvic Bucegi-Piatra Craiului şi al Regiei Publice Locale a Pădurilor Piatra Craiului, unde a fost Director Tehnic până în anul 2017.

Începând din anul 2014, a colaborat ca auditor independent cu un organism de certificare a pădurilor din Bristol (Marea Britanie), unde a derulat proceduri de audit pentru certificare forestieră a unor ocoale silvice din România, iar din 2015 a lucrat în calitate de expert independent în poziţia de consultant pentru companii private şi ocoale silvice asigurând asistenţă tehnică pentru implementarea cerinţelor Regulamentului European privind lemnul care a intrat în vigoare în anul 2013.

Totodată, în urmă cu cinci ani, Ionuţ Sorin Banciu a lucrat la Ministerul Mediului, unde fost responsabil cu implementarea Regulamentului European privind lemnul la nivel naţional, în calitate de consilier al secretarului de stat pentru Păduri.

În anul 2017, acesta a fost Coordonator Regional al Programului pentru păduri în cadrul organizaţiei WWF Programul Dunăre Carpaţi (actualmente WWF Europa Centrală şi de Est) în cadrul căreia a coordonat o echipă de experţi forestieri cu activitate în cinci ţări (România, Bulgaria, Ucraina, Ungaria şi Slovacia).

Lasă un răspuns