Iohannis și Dăncilă au mers la Ambasada SUA, la recepția de Ziua Independenței

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că principiile incluse în Declarația de Independență fundamentează și astăzi cultura noastră de valori

Americanii sărbătoresc astăzi Ziua Independenței, iar Ambasada SUA de la București a organizat recepția devenită deja tradițională, dedicată acestui eveniment. Printre cei prezenți au fost președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă.

Șeful statului şi-a început discursul spunând câteva fraze în limba engleză, după care a continuat în limba română. ”Veţi găsi mereu în România un aliat şi un prieten de încredere, o voce puternică în favoarea cooperării strânse dintre America şi Europa! Vă asigur că ţara mea şi eu personal păstrăm aceeaşi determinare pentru aprofundarea şi dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite! Urez La mulţi ani! Statelor Unite ale Americii! Happy 4th of July! Happy Independence Day!”, a spus Iohannis.

Recepția anuală organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței are de fiecare dată o tematică specială. Acum, tema a fost 50 de ani de la aselenizarea rachetei Apollo. La eveniment a fost prezent şi astronautul român Dumitru Prunariu. 

Foto: libertatea.ro