Iohannis, ședință la Cotroceni pe tema gestionării pandemiei de coronavirus 

Foto: Presidency.ro

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni la Cotroceni într-o ședință cu premierul Ludovic Orban,  secretarul de stat Raed Arafat şi miniştrii de Interne, Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, Apărării şi Justiţiei, pe tema gestionării pandemiei de coronavirus. Această ședință are loc în contextul în care autoritățile preconizează că de la 1 iunie vor fi luate noi măsuri de relaxare a restricțiilor, respectiv redeschiderea teraselor, conform hotnews.ro.

Ședința va începe de la ora 13.00. La aceasta vor participa premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Ieri, președintele Klaus Iohannis declara că este posibilă eliminarea mai multor restricții, în măsura în care românii vor fi vigilenți și vor respecta măsurile de siguranță impuse până acum.
Conform declarației ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, țara noastră se află în continuare pe o pantă descendentă în privință evoluției infecțiilor Covid-19, iar la sfărșitul acestei săptămâni autoritățile vor evalua cum au decurs primele două săptămâni de relaxare a restricțiilor și ce alte măsuri  se mai pot adopta după data de 1 iunie.