Iohannis se vede cu Trump peste 7 zile! Cum arată agenda discuțiilor

Președintele României, Klaus Iohanniei, se va întâlni pe 20 august la Washington cu președintele SUA, Donald Trump și deja au fost făcute publice temele discuției între cei doi șefi de stat.

Una dintre aceste teme este despre securitatea energetică din România și investițiile americane în acest domeniu. SUA sunt îngrijorate în privința dependenței Europei pentru gazele Rusiei, scrie dcnews.ro. ,,Energia este o zonă sensibilă și importantă. Securitatea energetică ține de securitatea națională”, a spus președintele Iohannis într-o discuție informală cu presa.

O temă de interes pentru partea română este cea a vizelor pentru SUA. „Voi aborda și chestiunea care trenează de multă vreme și nu am de gând să o las neabordată, cea a vizelor”, a precizat președintele României, potrivit digi24.ro.

Klaus Iohannis și Donald Trump vor aborda și mai multe teme de interes în legătură cu parteneriatul strategic dintre cele două țări. „Pentru mine e foarte importantă această vizită. E o întâlnire pe care am dorit-o și eu și președintele Trump de ceva vreme. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie reiterate în Parteneriatul Strategic. Aspecte legate de NATO, cheltuielile pentru apărare, relația pe energie, relația economică,  relație care e în dezvoltare”, a mai spus Klaus Iohannis.

De asemenea, tot pe 20 august la întâlnirea de la Washington Klaus Iohannis îi va adresa din nou președintelui american Donald Trump o invitație de a vizita  țara noastră în viitorul apropiat.