Iohannis s-a întâlnit cu Igor Dodon în SUA. Vezi ce mesaj i-a transmis

Foto: facebook.com/pg/dodon.igor

Klaus Iohannis a avut o scurtă întrevedere în SUA cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în marja participării la sesiunea Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Cu acest prilej, Iohannis a precizat că că drumul european al Republicii Moldova este singura opţiune de natură să aducă prosperitate cetățenilor săi.

“Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat în cadrul întrevederii că, din perspectiva României, drumul european al Republicii Moldova, pe care Bucureştiul îl susţine cu fermitate, este singura opţiune de natură să aducă prosperitate cetăţenilor săi. Totodată, preşedintele României a evidenţiat importanţa menţinerii şi dezvoltării Parteneriatului Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, ca relaţie specială, strategică şi care trebuie să aibă permanent substanţă”, a precizat Administrația Prezidențială într-un comunicat citat de Agerpres.

Iohannis a abordat şi tema conflictului transnistrean, arătând că ţara noastră este “direct interesată de evoluţiile privind acest dosar, având în vedere interesele de securitate” ale României.

La întrevederea cu Igor Dodon, Klaus Iohannis a vorbit și despre sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova prin proiectele strategice de interconectare şi prin cele cu impact social pozitiv asupra nivelului de trai al cetăţenilor, finanţate şi derulate de ţara noastră.

Preşedintele Republicii Moldova a arătat la rândul său că susţine Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Moldova, dar şi că integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă “o prioritate” pentru el. Igor Dodon a dat asigurări că nu se intenţionează federalizarea Republicii Moldova ca element în cadrul soluţionării conflictului transnistrean, formula avută în vedere fiind cea a unui statut special.