28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ioana Mihăilă: Să fim responsabili şi să ne vaccinăm, valul 4 va fi al nevaccinaţilor

Foto: news.ro

Valul 4 al pandemiei va fi al nevaccinaţilor, a declarat  pentru Digi24 ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. În același timp,  ea  explicat că persoanele vaccinate au un risc mai scăzut să dezvolte forme grave, chiar dacă se infectează cu COVID-19. Ministrul a afirmat că în acest moment nu se discută despre restricţii, deoarece incidenţa cazurilor este scăzută.

„Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce ştim este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate şi niciunul din acei pacienţi care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaţilor. Ei vor fi principalii afectaţi”, a spus Mihăilă la Digi24.

Ministru a explicat că oamenii vaccinaţi nu prezintă risc să dezvolte cazuri severe şi că chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că aşa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta.

„Oamenii de ştiinţă spun că la sfârşitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa, ne aşteptăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi în România. Din ce vedem că s-a întâmplat în alte ţări – o creştere marcată a numărului de cazuri, majoritatea cu tulpina Delta – ne putem aştepta ca acest lucru să se întâmple şi în România”, a mai spus ministrul.