Întrebarea care îi trimite acasă pe candidații de la interviul de angajare. Doar unul din zece trece testul

Întrebarea care le face probleme candidaților este pusă des la interviurile de angajare din România şi străinătate în domenii precum software şi IT, financiar-bancar şi publicitate. Foto: businessmagazin.ro

Există o întrebare care face ravagii la interviurile de angajare din România! Iar 90% dintre candidaţi pleacă acasă! Portalul businessmagazin.ro oferă ca exemple interviurile de angajare din România şi străinătate în domenii precum software şi IT, financiar-bancar şi publicitate.

Iar întrebarea cu pricina este într-adevăr una care îi cam alungă pe candidații care vin la interviu. O găsiți în textul de mai jos.

Există două camere. Sunt trei întrerupătoare în camera unu şi trei becuri în camera a doua. Îţi vei petrece cinci minute în camera unu şi apoi 15 minute în a doua cameră. Din camera în care se folosesc întrerupătoarele nu se poate vedea cealaltă cameră. Nu ai voie să revii în camera întrerupătoarelor. Poţi apăsa pe întrerupătoare de câte ori vrei şi cum vrei.

Cerinţă: Care întrerupător corespunde fiecăruia dintre cele trei becuri?

Specialiştii în resurse umane susţin că o astfel de situație la care apelează angajatorii  testează modul în care viitorii angajaţi pot aborda o problemă şi pot găsi soluţii. Doar un candidat din zece trece acest test.