13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Intrare gratuită, de Ziua oraşului Oradea, la obiectivele turistice

Foto: digi24.ro

Ziua oraşului Oradea, 12 octombrie, va fi marcată, marţi, în reţeaua Oradea Heritage, mai exact în toate obiectivele turistice ale municipiului aflate în administrarea Fundaţiei de Promovare a Monumentelor, prin intrarea gratuită a tuturor vizitatorilor.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Oradea, este vorba despre Casa Darvas – La Roche (Muzeul Art Nouveau), Turnul Primăriei, Sinagoga Neologă Sion şi Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein.

După doi ani în care a fost închis ca urmare a realizării  lucrărilor de reabilitare, Turnul Primăriei îşi deschide porţile, marţi, începând cu ora 10.00. Cu această ocazie, va fi prezentată o expoziţie cu obiective organizată de Oradea Heritage în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”. Totodată, simezele Turnului Primăriei vor prezenta imagini foto în cadrul expoziţiei “Oradea fermecătoare”, organizată în parteneriat cu clubul Expo Foto Art.

De asemenea, începând de la ora 14.00, la Sinagoga Sion se va desfpșura vernisajul expoziţiei de fotografii memorabile din arhiva Agenţiei naţionale de presă AGERPRES, fotografii care ilustrează oraşul Oradea de-a lungul anilor. La eveniment va fi prezentă şi doamna Claudia Nicolae, directorul general al agenţiei.

“Dată fiind situaţia pandemică actuală, accesul în obiectivele turistice se va face în conformitate cu normele sanitare în vigoare, limita maximă admisă în interior fiind de 20 de persoane”, se mai precizează în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email