Internet gratuit pe mijloacele de transport în comun din Timişoara

Foto: news.ro

De ieri, toate mijloacele de transport în comun din Timişoara  beneficiază de internet wi-fi  în mod gratuit. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Societăţii de Transport Public Timişoara.

”Conectarea la servicul de Internet gratuit în mijloacele de transport în comun poate fi făcută de orice posesor de smartphone. Pentru a beneficia de acest serviciu gratuit, se activează Wi-Fi-ul, se caută reţeaua STPT şi se dă Accept”, explică reprezentanţii STPT într-un comunicat de presă preluat de news.ro.

Este important de menționat că instalarea dispozitivelor wi-fi în tramvaie, autobuze, troleibuze şi vaporaşe a demarat la Timişoara la începutul lunii septembrie, iar acum toate mijloacele de transport sunt echipate, astfel că orice călător se poate conecta la internet gratuit.

Această măsură de a oferi internetul pentru călătorii din mijloacele de transport în comun ale Societăţii de Transport Public Timişoara face parte din planul Primăriei Timişoara de a transforma municipiul într-un oraş smart.

Servicul de internet a fost achiziţionat de la RCS-RDS. Pentru acest serviciu, STPT plăteşte lunar 10.833 de lei, fără TVA, costuri care implică mentenanţa pentru 2 ani, dar şi instalaţiile. 185 de mijloace de transport în comun din Timişoara sunt dotate cu aceste echipamente.