Întâlnire cordială Putin-Macron! Ce au discutat cei doi

Întâlnire cordială la Fortul Brégançon între Putin şi Macron, care vrea să apropie Rusia de Europa. Foto: Twitter

Vladimir Putin a fost în prima zi a săptămânii în vizită oficială în Franța, iar Emmanuel Macron l-a primit la reşedinţa de vară a preşedinţilor francezi.  Cei doi au afişat o aparentă cordialitate şi o voinţă de a apropiere între Moscova şi UE pe tema Ucrainei, în ciuda dezacordurilor pe mai multe subiecte.

Putin, care a plecat înapoi la ora locală 23.30 (marţi, 0.30, ora României), a petrecut în total patru ore şi jumătate împreună cu şeful statului francez, dintre care două ore şi jumătate într-o întâlnire tête-à-tête, urmată de o cină, scriu jurnaliștii de la news.ro.

Cu un buchet de flori în mână pentru Brigitte Macron, preşedintele rus a sosit zâmbind la Fortul Brégançon, pe coasta Mediteranei, şi a fost întâmpinat de către cuplul prezidenţial francez.

După câteva amabilităţi, cei doi, aşezaţi pe scaune în grădină, au discutat în faţa presei. În pofida unor convergenţe şi voinţei clare a lui Macron în vederea unei apropieri a Rusiei de UE, ei au avut păreri împărţite despre subiecte ca Războiul din Siria sau drepturile omului.