Institutul Cervantes va găzdui luni şi marţi proiecţii Película, în aer liber

Foto: news.ro

A fost anunțat că Institutul Cervantes din Bucureşti va găzdui, luni şi marţi, în El Patio, spaţiul în aer liber dedicat evenimentelor culturale, două proiecţii din cadrul Festivalului de Film Película: “La camarista/ Camerista” (Mexic, 2018) şi “Planta Permanente/ Cantina”, coproducţie Argentina şi Uruguay, potrivit news.ro.

Cei care doresc să participe la eveniment trebuie să știe  că accesul la eveniment se face doar pe bază de bilet achiziţionat prin intermediul eventbook.ro cu cel târziu 24 de ore înainte de proiecţie.

Prin urmare, luni, 14 septembrie, de la ora 20.30, iubitorii de filme au ocazia să vadă un film pe care The New York Times l-a descris drept sublim, conţinând „scântei de umanitate, ce par aproape miraculoase”: “La camarista/ Camerista” (Mexic, 2018), în regia Lilei Avilés, cu Gabriela Cartol şi Teresa Sánchez, spune povestea Evei, o tânără cameristă dintr-un hotel luxos din Mexico City, care se confruntă cu monotonia zilelor lungi de muncă examinând în tăcere lucrurile uitate şi făcându-şi prieteni care îi alimentează visul recent descoperit de a duce o viaţă mai bună, anunţă Institutul Cervantes.

Se știe despre acest film că a câştigat Premiul pentru debut la Premiile Ariel (Mexic, 2019) şi a fost nominalizat la aceeaşi categorie la Premiile Southerland (Londra, 2018). Anul trecut a câştigat Premiul Juriului la Película 4.

Pentru ziua de marţi, 15 septembrie, de la aceeaşi oră, cinefilii pot vedea “Planta Permanente/ Cantina” în regia lui Ezequiel Radusky, o coproducţie Argentina şi Uruguay, cu Liliana Juarez şi Rosario Belflari.

Mai trebuie menționat faptul că Película, festivalul dedicat filmului şi culturii ibero-americane din România, a ajuns la ediţia a cincea şi se desfăşoară în perioada 9-16 septembrie, atât online, pe platforma Cinesquare, cât şi offline, la Cinema Elvire Popesco şi la Institutul Cervantes.

Filmele sunt programate la ora 20.30, iar accesul se face începând cu ora 19.45, pentru a putea respecta regulile de acces.