19 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Inspectorii silvici au verificat peste 3.600 de transporturi de lemn

Foto: adevărul.ro

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a centralizat datele cu privire la controlul transporturilor de masă lemnoasă pe drumurile publice în perioada stării de urgență. Potrivit unei postări pe Facebook, analiza a fost realizată pentru perioada 04-26 aprilie.

Pe data de 04 aprilie, la solicitarea ministrului Costel Alexe, a fost inclus personalul silvic în filtrele de verificare de pe drumuri, alături de Poliție, Jandarmerie și Armată. Prevederea a intrat în vigoare prin Ordonanța Militară nr. 7.

În total, în această perioadă am avut permanent în stradă peste 2.500 de inspectori ai gărzilor forestiere, ocoalelor și direcțiilor silvice din țară. Aceștia au oprit și verificat, în medie, 163 de camioane pe zi. În total, în perioada 04 martie – 26 aprilie, peste 3600 de transporturi de lemn au fost verificate atent de inspectorii silvici.

Cele mai multe sancțiuni, 24, au fost acordate în județul Suceava, urmat de Dâmbovița și Timiș, fiecare cu câte 11 sancțiuni și Prahova, cu 10 sancțiuni acordate.

În ceea ce privește avizele de transport emise, în perioada 4-26 aprilie 2020, au fost înregistrate 164.940 de avize de transport, dintre care aproape jumătate au fost avize primare, adică transport de la locul exploatării.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns