26 mai 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Inspector antifraudă fiscală, trimis în judecată pentru trafic de influenţă de 100.000 de euro

Georgiana Popa, inspector antifraudă fiscală, a fost trimisă în judecată de DNA, fiind acuzată că i-ar fi cerut 100.000 de euro unui fost director al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală pe care urma să-i dea unui procuror anticorupţie pentru ca martorul să primească o soluţie favorabilă într-un dosar în care ar fi fost cercetat, potrivit Agerpres.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a Georgianei Popa, la data faptei inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Bucureşti, pentru trafic de influenţă.

În cursul lunii martie, Georgiana Popa ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (martor în cauză) suma de 100.000 euro despre care susţinea că o va remite unui procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă.

În schimbul banilor, spun anchetatorii, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluţie favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Print Friendly, PDF & Email