Înșelătoriile care apar odată cu Black Friday. Ce recomandă Poliția Română

Foto: digi24.ro

Zeci de români cad zilnic victime falselor oferte online, iar numărul site-urilor care păcălesc cumpărătorii este în creștere. Potrivit digi24.ro, Poliția Română a întocmit un ghid care să îi ferească pe consumatori de păcăleli în perioada reducerilor, mai ales cele promovate sub numele „Black Friday”. 

„Aveți încredere doar în magazinele oficiale de aplicații pentru mobil! Nu faceţi niciodată click pe un link sau o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat. Verificați adresa de pe care v-a fost transmis mesajul. De multe ori aceasta provine de la un domeniu care nu are legătură cu acea companie. Evitaţi operatorii economici care nu afişează date de contact complete (adresă, telefon, cod unic de identificare fiscală) şi care se rezumă la o simplă adresă de e-mail”, scrie pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Din grabă sau din cauza faptului că nu știu, oamenii accesează pagini web care nu au suficiente elemente de siguranță, astfel ajung să fie păcăliți.

Așadar, întodeauna când accesați o pagină de internet, în colțul din stânga sus trebuie să apară pictograma unui lacăt. În cazul în care nu apare, site-ul nu este unul sigur, avertizează Poliția Română.

Foto: Facebook