Înscrierile în programul ”Loteria vizelor” încep de astăzi

Foto: realitatea.net

Înscrierile în programul ”Loteria vizelor” încep de astăzi iar cererile pot fi transmise începând cu ora 19:00 până pe 5 noiembrie la aceeaşi oră, anunţă Ambasada SUA la Bucureşti, scrie news.ro. Corpul diplomatic american avertizează asupra eventualelor fraude, precizând că nu este percepută nicio taxă şi că selectarea nu este anunţată prin    e-mail, informaţii putând fi obţinute doar pe pagina oficială a acestui program.

Înregistrările sunt acceptate numai electronic prin www.dvlottery.state.gov. Legea permite trimiterea unei singure cereri de înregistrare în numele unei persoane în timpul perioadei de participare.

Ambasada SUA atrage atenţia asupra unei noi cerinţe pentru programul ,,Loteria vizelor” și anume aceea de a include numărul paşaportului  solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare.  Această cerinţă se referă doar la solicitantul principal şi nu la dependenţii acestuia.  Participanţii care nu vor include datele paşaportului vor fi descalificaţi.

De asemenea, participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului ,,Loteria vizelor.  Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii folosite în programul ,,Loteria vizelor” din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate.

Este foarte important ca participanţii să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puţin la data de 30 septembrie 2021.