19 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Înmatriculările Dacia au crescut în Franța cu aproape 23% în octombrie

Foto: automarket.ro

Dacia a înmatriculat peste 12.000 de unități în Franța în luna octombrie, în creștere cu aproape 23%, scrie automarket.ro. În aceste condiții, Dacia Sandero este în continuare pe locul 5 în topul celor mai înmatriculate modele.

Cu excepția mărcii DS, Dacia este brandul care a înregistrat cea mai mare creștere lunară dintre cele deținute de un constructor francez. De asemenea, creșterea este semnificativ mai mare decât cea a pieței auto franceze în ansamblu, de 8.7%.

În acest context, în primele 10 luni ale anului, Dacia a ajuns la 115.992 de unități înmatriculate, în scădere cu 2% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dacă își va menține acest ritm de creștere, Dacia are însă șanse să recupereze scăderea, după ce a încheiat primele nouă luni ale anului cu un minus de 4.3%.

În clasamentul pe modele din primele 10 luni ale anului, Dacia Sandero este în continuare pe a cincea poziție a clasamentului cu 58.292 unități și o cotă de piață de 3.2%. De asemenea, Dacia Duster se menține pe locul 10 cu 41.191 unități înmatriculate și o cotă de piață de 2.3%.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns