Inedit! Medaliile de la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi făcute din materiale reciclate

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie şi 9 august 2020. Foto: sporter.md

Medaliile care vor fi decernate la ediția din 2020 a Jocurilor Olimpice de la Tokyo sunt create în totalitate din materiale reciclate și au fost prezentate astăzi de organizatori, cu un an înainte de startul întrecerilor.

Materialele necesare, donate de japonezi din toată ţara în ultimii doi ani, au fost extrase din aproximativ 6 milioane de dispozitive electronice, majoritatea telefoane mobile, în greutate totală de 79.000 de tone.

Cu această reciclare au fost recuperate 32 de kilograme de aur, 3,5 tone de argint şi 2,2 tone de cupru şi zinc, din care vor fi confecționate 5.000 de medalii olimpice şi pentru Jocurile Paralimpice.

Medaliile sunt creaţia designerului Junichi Kawanishi, câştigător al unei competiţii la care au participat 400 de specialişti şi studenţi la design. Foto: news.ro

Pe o faţă a medaliilor ce au un diametru de 85 de milimetri, între 7,7 milimetri şi 12,1 milimetri grosime şi o greutate de aproximativ 550 de grame este reprezentată zeiţa victoriei Nike alături de cercurile olimpice, iar pe pe cealaltă un simbol al diversităţii şi o margine proeminentă.

Potrivit Comitetului Olimpic Internațional, o medalie de argint trebuie să conţină 92,5% din preţiosul material. La Tokyo, ele vor fi făcute integral din argint. Tot argintul este folosit și la medaliile de aur, placate fiecare cu şase grame de aur. Medaliile de bronz vor conţine 95 % cupru și 5 % zinc.