10 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

India aprobă vaccinul rusesc Sputnik V

India a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a anunţat un mare producător local de medicamente, în timp ce campania de vaccinare este în toi, iar numărul de contaminări este în creştere în această ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, potrivit Agerpres.

“Suntem foarte fericiţi că am obţinut autorizarea utilizării de urgenţă a Sputnik V în India”, a declarat G.V.Prasad, copreşedinte şi director general al Dr Reddy’s Laboratories, citat într-un comunicat. “Vaccinarea este instrumentul cel mai eficient în lupta noastră împotriva COVID-19”, a subliniat el.

Sputnik V este al treilea vaccin care a obţinut aprobarea autorităţilor indiene, alături de Covashield, versiunea produsă pe plan local a vaccinului Oxford-AstraZeneca, şi Covaxin, un vaccin indian dezvoltat de societatea naţională Bharat Biotech.

India trece la ora actuală printr-o creştere accentuată a numărului de cazuri de COVID-19, iar autorităţile au impus noi măsuri de luptă împotriva virusului, printre care interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii, lockdown-uri parţiale sau restricţii privind deplasările şi activităţile, în funcţie de regiuni.

Luni, această ţară a anunţat o creştere cu peste 161.000 de noi contaminări. Mai mult de 100.000 de noi cazuri au fost semnalate zilnic în India de şapte zile consecutiv.