Începem săptămâna cu ploi și vijelii! Vezi care sunt județele afectate

Meteorologii au emis un cod galben de ploi și vijelii pentru nordul, vestul şi centrul ţării. Foto: replicahd.ro

Vremea capricioasă își face din nou de cap! Încă din prima zi a acestei săptămâni meteorologii au emis un cod galben de ploi şi vijelii pentru nordul, vestul şi centrul ţării. Atenționarea meteorologilor va intra în vigoare astăzi, la ora 14 și este valabilă până la ora 22.  Sunt vizate judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna. Parţial, vor fi afectate  și judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

Meteorologii anunță că se vor înregistra averse torenţiale, intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 de kilometri la oră, iar temporar 80 – 90 de kilometri la oră, vijelii, frecvente descărcări electrice şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.
Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a anunțat care vor fi județele afectate de vremea rea. Foto: inmh.ro
În acelaşi timp, disconfortul termic se va menţine ridicat în după-amiaza zilei de luni, în special în regiunile sudice şi sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală  va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime se vor situa între 33 şi 36 de grade.