Începe Târgul de Crăciun Bucureşti. Se aplică restricții de trafic

Începând de mâine, 28 noiembrie,  timp de o lună în zona Pieţei Constituţiei  se va restricționa traficul cu ocazia  desfășurării Târgului de Crăciun Bucureşti,  conform  Agerpres.

Brigada Rutieră  a transmis un comunicat care arată că pentru o mai bună desfășurare a  evenimentelor, se va opri traficul rutier astfel: în zilele de 28, 29, 30 noiembrie, 1 decembrie, între orele 12,00 – 2,00, iar în zilele de 6, 7, 8, 13, 14, 15, 20 – 26 decembrie, între orele 16,00 – 2,00, pe bulevardul Unirii, perimetrul cuprins între bd. I. C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei (inclusiv cele două bretele adiacente acesteia) şi pe bulevardul Libertăţii, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie şi bd. Naţiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Pentru a se circula mai ușor și în siguranță vor fi amplasate 3 treceri de pietoni temporare, în perioada 28 noiembrie -26 decembrie în zona Pieţei Constituţiei, şi anume două treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanţe.

Pentru șoferii se recomandă următoarele rute ocolitoare:

  • Calea 13 Septembrie – bd. Libertăţii – bd. Regina Maria;
  • Calea 13 Septembrie – bd. Libertăţii – bd. Naţiunile Unite – Splaiul Independenţei;
  • Calea Călăraşilor – Splaiul Independenţei – bd. Naţiunile Unite – str. Izvor;
  • Bd. Unirii – Splaiul Independenţei – bd. Naţiunile Unite – bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutieră  transmite o recomandare șoferilor să evite de plasarea în zona în perioada menționată, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri şi semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonă.

De asemenea, există reguli și pentru pietoni. Ei au voie să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de şoferi.