Încep lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor din Hunedoara

Foto: digi24.ro

Constructorii au început amenajarea şantierului în vederea derulării proiectului de reabilitare şi conservare a Castelului Corvinilor din Hunedoara. Potrivit Agerpres, investiţia este posibilă datorită unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro, câştigat, în acest an, de administraţia locală.

În ultimele zile, la castel au sosit mai multe camioane care au instalat în grădina acestuia spaţiile administrative şi o parte dintre muncitorii care vor fi angrenaţi în proiect.

“Castelul va avea parte de lucrări complexe de consolidare şi reabilitare a zonelor afectate, precum şi de lucrări de restaurare finisaje interioare şi exterioare. Principala preocupare este să se păstreze aspectul original al castelului, în acest sens lucrările fiind atent monitorizate de către specialiştii de la Muzeul Castelul Corvinilor”, se arată într-un comunicat postat pe pagina oficială a Primăriei Hunedoara.

Printre obiectivele care vor fi restaurate se numără Turnul pictat sau Turnul Buzdugan, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Turnul vechi de poartă, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântâna, Capela, Groapa urşilor, Turnul Njeboisia.

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de restaurare şi conservare a Castelului Corvinilor este prevăzut să se desfăşoare pe o perioadă de 27 de luni, licitaţia fiind câştigată de o asociere de trei firme. În prezent, constructorii mai au la dispoziţie aproximativ 19 luni pentru a realiza lucrările stabilite prin proiect.