24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Incendiu uriaș într-o închisoare supraaglomerată din Indonezia

Foto: Profimedia

Un incendiu a izbucnit în această dimineață într-un sector supraaglomerat dintr-o închisoare din provincia indoneziană Banten, omorând cel puțin 40 de oameni și rănind alte câteva zeci, potrivit digi24.ro.

Incendiul, care a izbucnit între 1 și 2 dimineața în Sectorul C al închisorii din Tangerang, a fost stins, iar autorităîțile evacuau deținuții, a declarat, Rika Aprianti, purtătoare de cuvânt a Ministerului Justiției și Drepturilor Omului.

„Cauza incendiului este investigată”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului de la Jakarta.

În sectorul care a luat foc sunt închiși condamnații pentru trafic de droguri și are o capacitate de 122 de locuri. Purtătoarea de cuvânt nu a spus câți deținuți se aflau în sector în momentul izbucnirii incendiului, însă a confirmat că era supraaglomerat.

Închisoarea din Tangerang, un oraș industrial în apropiere de Jakarta, „găzduiește” peste 2.000 de deținuți, cu mult peste capacitatea ei de 600 de locuri, potrivit datelor guvernului indonezian.

Postul Kompas TV, care a prezentat imagini cu pompieri luptându-se cu flăcările uriașe care au cuprins închisoarea, a relatat că incendiul s-a soldat cu 41 de morți și opt răniți grav.