20 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Incendiu şi mii de evacuări pe Insula spaniolă Gran Canaria

Foto: news.ro

Insula spaniolă Gran Canaria încă reprezintă un pericol, după ce un cumplit incediu de vegetație, produs sâmbătă, a devastat peste 3.400 de hectare. Potrivit news.ro, aproximativ 5.000 de persoane au fost evacuate dintr-o zonă turistică.

Incendiul este ”extrem de virulent şi nu este, pentru moment, nici circumscris, nici stabilizat şi nici sub control”, a avertizat ieri, preşedintele regiunii Canaria, Angel Victor Torres.

Autoritățile au fost nevoite să evacueze 5.000 de persoane, inclusiv din zone turistice precum Cruz de Tejeda, un sit muntos celebru datorită peisajului său spectaculos, în centrul Gran Canaria. Din fericire, nu s-au inregistrat victime.

Peste 600 de pompieri şi 14 aeronave au intervenit pentru a stinge flăcările. Mai mult, au fost închise în jur de 20 de drumuri pe această insulă din arhipelagul Canarelor.

Flăcările au afectat și Parcul Natural Tamadaha, o importantă rezervaţie de arbori specifici Canarelor. În urmă cu puțin timp înainte ca incendiul să izbucnească, pompierii au oprit un incendiu în aceeaşi zonă a Arhipelagului Canarelor.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns