Incendiile din Pădurea Amazoniană distrug mii de specii de animale

Foto: blogdetop.net

Incendiile de vegetație din Pădurea Amazoniană au consecințe extrem de grave atât prin pierderea unei importante surse de oxigen, cât și distrugerea habitatului a mii de specii de animale. Potrivit digi24.ro, acest lucru va pune o presiune adiţională pe multe specii pe cale de dispariţie.

Pădurea Amazoniană include una din 10 specii cunoscute ale planetei, 40 000 de specii de plante şi peste 400 specii mamifere, 300 de reptile, 400 de amfibieni şi 3000 de specii de peşte de apă dulce. „Ştim că incendiile din Amazonia vor avea un efect răspândit pe mai multe populaţii de animale, pe specii care sunt deja pe cale de dispariţie, precum maimuţele păianjen sau tamarinul cu curmătură”, a spus Roberto Troya, vicepreşedintele America Latină a Fondului Global pentru Viaţă Sălbatică (WWF).

Arderea arborilor duce la pierderea habitatului păsărilor care îşi fac cuiburi înalte. Mai mult, jaguarul, o altă specie pe cale de dispariţie, va rămâne fără hrană, în condiţiile în care animalele mici cu care se hrăneşte, capibarele şi alte organisme acvatice, sunt afectate puternic de incendii.

Și speciile acvatice sunt puternic afectate de arderea Pădurii Amazoniene. Spre exemplu, vidrele gigant de râu şi peştii cu care se hrănesc sunt puternic afectate de distrugerea habitatului lor.

Pădurile ard în Siberia, Amazon, Alaska, Groenlanda şi Insulele Canare. Supravieţuirea planetei noastre devine incertă în condiţiile în care principalele noastre surse de oxigen se fac scrum într-un mod accelerat.