În Sibiu se va construi un parc în locul unei gropi de gunoi

Un parc cu peste 6 hectare urmează să fie construit în orașul Sibiu. Acesta urmează să fie al doilea  cel mai mare parc din oraș si se va realiza  pe locul unui fost depozit de deșeuri din construcții, potrivit Wall-street. Pentru acest proiect, până pe 28 august 2019,  Primăria Sibiu așteaptă oferte pentru proiectarea, obținerea actelor necesare în vederea autorizației de construire, dar și întocmirea unui studiu geotehnic de detaliu pentru acest parc.

Este plănuit ca parcul să se construiască în cartierul Tilișca, în zona străzilor Preot Bacca și Săcel. Se pare că suma alocată pentru acest contract va fi  280.000 de lei, fără TVA. Acesta include și asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor. Noul parc din Tilișca va fi realizat cu cofinanțare din fonduri europene, proiectul fiind depus de anul trecut la Agenția de Dezvoltare Regională Centru, fiind în faza de precontractare.

Primăria Sibiu a declarat că lucrările sunt estimate la o valoare de peste 12,4 milioane de lei, fără TVA. Însă acestea ar trebui executate în termen de cel mult un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Pănă acum 5 ani, în zona în care urmează sa fie amenajat parcul, a fost un spațiu de depozitare a deșeurilor din construcții. Acesta este motivul pentru care acea zonă nu este una stabilă, depunerile de materiale au dus la formarea înspre Campsor a unui taluz cu înălțimi de până la 20 de metri.

Noul parc ar urma să fie finalizat în vara anului 2022.