28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale

Foto: digi24.ro

Vicepreşedintele Comittului de coordonare a vaccinări, Andrei Baciu, a anunţat că au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale, în 15 zile de la lansarea portalului, potrivit news.ro.

”În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale (ora 11:34 – 1.000.686 certificate emise). Peste 1 milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare. Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate ţările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcţionat zi şi noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut”, a spus Andrei Baciu.

Acesta precizează că timpul de aşteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute.

”O altă veste bună a venit din partea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB): pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport. Aşadar, cei care vin din ţările aflate pe lista galbenă şi aterizează pe aeroportul Henri Coandă pot utiliza fluxul verde, care înseamnă mai puţin timp de aşteptare”, a mai scris Baciu.

Acesta anunţă că, cei care întâmpină probleme în eliberarea certificatului digital EU privind COVID pot apela Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25.