În premieră, programul Rabla se aplică și pentru motociclete

Foto: digi24.ro

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunță schimbări în Programul Rabla. În premieră, acesta se va aplica și pentru achiziția de motociclete, potrivit digi24.ro.

Prima de casare, în valoare de 3.500 de lei, din programul Rabla Clasic, poate crește cu încă 1.000 de lei dacă mașina nou cumpărată se înscrie în pragul de emisii de 96gCO2.

„Am introdus un ecobonus nou, valoarea lui este tot de 1.000 de lei, adăugat la prima de casare. Acesta se poate cumula cu prima de casare dacă mașina nouă are sistem GPL, mult mai puțin poluant. Am decis inclusiv creșterea ecobonusului pentru mașinile hibride convenționale, care nu se încarcă la priză, de la 1.700 la 2.500 de lei. Suma maximă care poate fi decontată prin Rabla Clasic poate ajunge la 2.000 de euro”, a spus ministrul.

El a anunțat că, în premieră, prin programul Rabla pot fi cumpărate și motociclete. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete e de 3.500 de lei.

Ministrul a spus și câteva noutăți din programul Rabla Plus. Astfel, bonusurile vor fi de 10.000 de euro pentru mașinile full electric și circa 4.500 de euro pentru mașinile hibride cu încărcare la priză. Ar putea fi cumpărate astfel 2.500 de mașini full electric și 400 de mașini hibride plug-in.