18 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

În Brașov se deszăpezeşte în interiorul cartierelor. Primăria susţine că se circulă în condiţii optime

Foto: Agerpres

Un număr de 12 utilaje de deszăpezire acţionează, în cursul zilei de luni, în interiorul cartierelor din municipiul Braşov, şi, în același timp,  200 de persoane asigură deszăpezirea manuală a zonelor intens circulate după ce, în weekend-ul trecut, numărul maşinilor care au împrăştiat material antiderapant pe arterele de circulaţie s-a ridicat la 68.

Luni, Primăria Braşov a anunțat că, în weekend, un număr de 68 de utilaje ale firmei de deszăpezire Comprest au acţionat pe străzile din municipiu şi din Poiana Braşov şi 140 de persoane, de la aceeaşi firmă şi de la Sport-Turism, care asigură întreţinerea spaţiilor verzi, au asigurat deszăpezirea manuală a trotuarelor, staţiilor RATBv, în jurul şcolilor şi grădiniţelor, spitalelor etc.

Totodată, în paralel, angajaţii firmei care se ocupă de întreţinerea zonelor verzi au intervenit şi la îndepărtarea arborilor care au căzut pe domeniul public sau reprezentau un pericol.

“În după-amiaza zilei de vineri s-a intervenit cu foarte mare greutate din cauza traficului intens din oraş, multe dintre utilajele de deszăpezire fiind blocate în coloană, astfel că, în anumite zone, circulaţia s-a desfăşurat cu greutate. După ce traficul s-a mai redus, cele 68 de utilaje au putut acţiona cu o mai mare eficienţă, astfel că în dimineaţa zilei de sâmbătă toate străzile principale şi majoritatea celor secundare erau deszăpezite, în condiţiile în care ninsoarea continua să cadă. În cursul zilei de sâmbătă s-a acţionat atât cu utilajele de deszăpezire, cât şi cu lucrători care au asigurat deszăpezirea manuală în zonele de trafic pietonal intens, 95 dintre aceştia fiind angajaţii Comprest, iar alţi 45 ai firmei Sport -Turism. Activitatea de deszăpezire a continuat şi în cursul zilei de duminică, astfel că în această dimineaţă s-a circulat în condiţii optime”, a transmis Primăria Braşov, în urma sesizărilor primite în cursul ultimelor trei zile, potrivit unui comunicat Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email