Ilie Bolojan: Este posibil să nu mai candidez la Primăria Oradea, ci la Consiliul Judeţean Bihor

Foto: news.ro

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan (PNL), a anunţat că este posibil să nu mai candideze pentru un nou mandat, ci să îşi depună candidatura pentru conducerea Consiliului Judeţean Bihor, potrivit news.ro. Bolojan a mai precizat că o decizie finală în acest sens va fi luată în această seară în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean al PNL Bihor.

,,Este posibil să se întâmple acest lucru (să candideze la CJ Bihor şi nu pentru un nou mandat la Primăria Bihor – n.r). În această seară în şedinţa BPJ a PNL Bihor urmează să se stabilească exact. Este posibil acest lucru pentru că în economia orașului Oradea Consiliul Județean are un rol important. Spre exemplu, în Oradea, aeroportul care ar trebui să ne lege cu lumea și care este administrat de Consiliul Județean, a pierdut zborurile externe de doi ani. Acum, la conducerea CJ se află coaliţia UDMR și PSD. Un sfert din județul nostru este etnic maghiar, iar asta nu e o problemă, însă stânga a fost întotdeuna prezentă și a avut o prestaţie mediocră. Ca să poţi genera o dezvoltare în care Consiliul Județean și Primăria să colaboreze pentru dezvoltarea oraşului Oradea care e locomotiva judeţului este nevoie de o gândire unitară. Nu s-a reușit până acum”, a declarat Ilie Bolojan pentru news.ro.

În cazul în care Ilie Bolojan va fi candidatul PNL Bihor pentru Consiliul Judeţean, la Primăria Oradea va candida actualul viceprimar Florin Birta.