Iker Casillas vrea să candideze la președinția Federației Spaniole de Fotbal

Foto: news.ro

Fostul portar al lui Real Madrid, Iker Casillas, vrea să candideze pentru președinția Federaţiei Spaniole de Fotbal. Acesta îl va avea adversar pe actualul conducător Luis Rubiales, aflat în funcţie din mai 2018, scrie prosport.ro.

Postul de radio Cadena Ser a anunțat că legendarul goalkeeper spaniol va candida pentru postul de președinte al Federației Spaniole de Fotbal. Portarul, în vârstă de 38 de ani, ar fi informat deja Consiliul Superior al Sportului de intenția sa. Sursa citată notează că Iker Casillas va fi susținut de Liga Profesionistă Spaniolă, LaLiga, condusă de Javier Tebas, dar și de Asociaţia Fotbaliştilor Spanioli, coordonată de David Aganzo. În mod normal, alegerile pentru președinția Federației ar urma să aibă loc în toamna acestui an, dar Luis Rubiales a cerut ca scrutinul să aibă loc înainte de EURO 2020.

În luna mai a anului trecut, Iker Casillas a suferit un infarct miocardic acut în timpul unui antrenament cu actuala sa echipă, FC Porto. Acesta a fost transportat imediat la spital, unde i-a fost rezolvată problema cardiacă. După acel incident, Casillas a revenit în lotul echipei portugheze, însă nu a mai bifat vreun meci. Este de așteptat ca portarul să se retragă din activitatea sportivă, deși mai are contract cu FC Porto până la finalul actualului sezon.