24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

Foto: Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că exclude varianta unei sistări a stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, pentru persoanele adulte cu dizabilităţi sau a voucherelor materna.

Potrivit acestuia, anunţul de pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, conform căruia nu vor mai fi procesate noi cereri, reprezintă o eroare umană.

“Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna şi persoane adulte cu dizabilităţi să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunţul apărut pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti nu corespunde realităţii. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilităţi, copii cu dizabilităţi, familii monoparentale şi sprijin pentru prevenirea abandonului şcolar. Acestea urmează să fie plătite în acelaşi cuantum ca până acum”, a spus  Nicuşor Dan luni, conform biroului de presă PMB.