26 septembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Iaşiul a fost invitat la unul dintre cele mai reprezentative târguri internaţionale de turism din Europa

Foto: News.ro

Reprezentanţi ai municipalităţii ieşene participă,în zilele de  joi şi vineri, la cea de-a 86-a ediţie a Târgului Internaţional HELEXPO TIF, eveniment organizat în Grecia. Acesta este unul dintre cele mai reprezentative târguri internaţionale de turism din Europa şi cel mai mare din spaţiul balcanic.

La această manifestare sunt invitate să participe toate misiunile diplomatice acreditate în Grecia. De doi ani România are o prezenţă de excepţie.

Cu acestă ocazie, Consulatul General al României la Salonic organizează, pentru al doilea an consecutiv, standul României într-o manieră care urmăreşte promovarea unor municipalităţi foarte importante în contextul imaginii României în plan extern.

“Anul trecut, pentru a marca relaţia specială dintre cele două oraşe am găzduit în standul misiunii Municipalitatea Constanţa – oraş înfrăţit cu Salonic încă din 1988 şi am reuşit prima întâlnire între edilii celor două municipii, iar anul acesta, am invitat Iaşiul – oraşul poeziei, oraşul cu puternice legături culturale cu Grecia şi de ce nu, unul dintre cele mai apreciate centre universitare unde studiază şi mulţi studenţi greci. Anul acesta la standul nostru Iaşiul promovează oferta universităţilor, oferta de turism şi salut prezenţa la Salonic a primarului Mihai Chirica, cel care împreună cu delegaţia pe care o conduce va avea convorbiri cu primarul Salonicului, Konstantinos Zervas, şi cu o serie de alţi înalţi reprezentanţi guvernamentali eleni care ne vor vizita standul. Sunt foarte bucuros că suntem prezenţi aici la târgul internaţional HELEXPO cu un stand extraordinar de frumos şi cred cu tărie că niciun efort nu este prea mare atunci când este vorba despre imaginea ţării noastre în străinătate – obiectiv asumat şi urmărit cu consecvenţă şi profesionalism de Ministerul Afacerilor Externe prin misiunile noastre”, a declarat consulul general Nicolae Dan Dima, potrivti

 

Print Friendly, PDF & Email