20 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Hotărârea de Guvern privind personalul Gărzii Forestiere va conduce la rezultate mai bune împotriva infracţionalităţii de mediu

Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern care stabileşte organizarea, funcţionarea şi numărul de posturi pentru personalul Gărzii Forestiere Naţionale, această măsură venind ca urmare a necesităţii întăririi activităţii de monitorizare în domeniul managementului pădurilor, care să conducă la rezultate mai bune pe linia luptei împotriva infracţionalităţii de mediu, a afirmat ministrul Mediului, Barna Tanczos, potrivit Agerpres.

În subordinea Gărzii Forestiere Naţionale, funcţionează nouă Gărzi, care sunt instituţii publice cu personalitate juridică.

“Această măsură vine ca urmare a necesităţii întăririi activităţii de monitorizare în domeniul managementului pădurilor, care să conducă la rezultate mai bune pe linia luptei împotriva infracţionalităţii de mediu, în special în scopul limitării tăierilor ilegale şi al monitorizării trasabilităţii materialelor lemnoase. Aceasta structură va fi cea care stabileşte toate măsurile operative pentru optimizarea activităţii de control a fondului forestier şi va putea desfăşura şi acţiuni în teritoriu”, a subliniat ministrul Barna Tanczos.

Garda Forestieră Naţională este responsabilă de asigurarea controlului şi implementării uniforme şi unitare a regimului silvic în fondul forestier naţional şi în vegetaţia forestieră din afara fondului forestier naţional şi a controlului şi implementării uniforme şi unitare a regimului cinegetic pentru întreg teritoriul naţional.

Totodată, GFN coordonează şi controlează activitatea Gărzilor şi desfăşoară acţiuni operative pe întreg teritoriul ţării, în baza sarcinilor şi atribuţiilor stabilite de inspectorul-general.

Print Friendly, PDF & Email